Hoppa till innehåll
februari 11, 2012 / alir77

Rådhuskonditoriet, Söderhamn

Innehavare: Gustaf Lindberg, f 1902  Han hade även Lindbergs konditori på Köpmangatan. (Källa: Dibis)

Annonser

One Comment

Kommentera
  1. Lars-Erik Almberg / Okt 2 2012 00:01

    Det här konditoriet finns fortfarande kvar 2012 på samma plats som på min ungdomstid på 50- och 60-talet. Ingång från hörnet på Rådhustorget. Hit gick man för att ta en läsk och ett wienerbröd och sitta och prata en stund. Från ingången kom man direkt in på disken med alla läckerheter som konditorn Gustaf Lindberg bakat och rakt fram till höger fanns ett litet rum och till vänster två rum. För oss ungdomar hägrade också jukeboxen som stod i första vänstra rummet. Lägg i en liten slant, tryck på ett par knappar med bokstav och nummer så kommer en liten arm och hämtar den utvalda singel ep-skivan. Ut i rummet strömmar härlig musik och sång framförd av t.ex. Pat Boone, Hep Stars, Rock Ragge, Paul Anka, Little Gerhard, Tommy och kanske till och med självaste Elvis.
    Det innersta rummet hade ibland en stängd dörr. Detta rum kunde man få låna mot en kopp kaffe eller läsk om man kom i lite större sällskap eller hade ett föreningsmöte. Jag och några grabbar utnyttjade detta rum många gånger då vi hade möten i DX-klubben Tellus.
    Konditor Lindberg hade en hustru och tre döttrar som bodde vid Oxtorget men flyttade sedan till övervåningen på konditoriet. På bakgården stod hans svarta Opel Kapitän parkerad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: